31 Dec 2015

Selamat tinggal 2015

Assalammualaikum

Cakap-cakap pasal tahun baru nie kan mesti semua akan fikirkan azam baru kan? Ya tak. Walaupun blogger ni dah hidup mati segan tak mahu kan tapi aku still setia jugak  nak log in blog dan baca entry orang. Sebab aku rasa menulis ni tak semua orang mampu untuk menulis dari hati dan beri inspirasi dekat orang. Sebab tu aku suka baca blog orang sebab bagi aku sangat2 beri 'inspiration' untuk life kita, tips yang boleh diguna pakai oleh kita. Kalau lah tak wujud blog nie mesti zero knowledge dari pengalaman orang. Cakap pasal pengalaman nie, boleh jugak jadi revision ni untuk subject philosophy aku dalam topic 'art as experience' dari falsafah barat ni iaitu John Dewey. 


Pengajaran dia dekat sini, ujian yang datang dalam life kita masa 2015 tu kita amik pengajaran. Memang banyak sangat dugaan sepanjang 2015 nie bagi aku. Tipulah kalau sepanjang hidup lancar dan zero dugaan. Walaupun bab study dah kurang stress tapi Allah uji aku dengan perkara lain. At the end, kita kena redha selepas apa dah jadi dan jadikannya tauladan. Percayalah bila Allah tarik kebahagiaan kita, Allah akan gantikan dengan perkara baik lepas nie. In sha Allah. Bear in the mind, kita mesti selalu bersangka baik  denganNya.

Wishlist tahun 2016? Hope tahun 2015 jadi tauladan buat aku dan moga2 segala ibadah kita diterimaNya.   Untuk 2016? Nak body fit dan sihat.  In sha Allah dengan izinNya. Mak aku kata harapan jelah macam mana nak fit malam2 pun makan coklat lagi. Aiyokk... hehe Nak cerita azam 2016 ni memang tak abis lah sampai pukul 12 nanti. hoho. Moga apa-apa pun target yang membaca entry ni tercapai dengan kehendakNya. Kita semua bole yang penting kena ada plan dan tindakan. Kalau wish jer  memang tak jalan la yer.  Aku ucapkan Selamat Tahun Baru semua!!!

Dah2 la atiera. Sambung study !! Best gak study sambil dengar instrumental piano :)
No comments:

Post a Comment

Assalammualaikum!
Komen di sini OK!
Thanks sudi blogwalking ^_^

 
 photo q13_zpsop67oge3.png